Kuna linnapea Edgar Savisaare sõnul valitseb pealinna esinduskogu avalike istungite vastu elav huvi, on volikogus toimuvate arutelude jäädvustamine põhjendatud. Praeguse töökorra kohane helisalvestamine annab võimaluse koostada stenogrammid, et abistada nii linnavolikogu õigusaktide tõlgendajaid kui ka anda ajaloo huvides võimalus tutvuda tulevastel põlvedel linnavolinike seisukohtadega, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

„Oluline on, et tallinlased saaksid teada muuhulgas seda, kes ja kuidas võitlesid Tallinna Vee enamusaktsiate mahamüümise eest linnale kahjulikel tingimustel või Georg Otsa muuseumitoa loomise vastu,“ tõi linnapea näiteid. „Uskuge mind, stenogramm annab võimaluse saada osa sellest väga värvirikkast pildist, mida pakub Tallinna volikogu sisemine elu.“

Volikogu istungite stenogrammid on kavas avalikustada Tallinna veebilehel ning linnavolikogu kantselei koostab neist järgneval kalendriaastal aastaraamatu. Samuti koondatakse aastaraamatutesse käesoleval kümnendil toimunud istungite stenogrammid.

Kui volikogu on kuulutanud mõne küsimuse arutelu kinniseks, siis selle päevakorrapunkti kohta stenogrammi veebilehel ega ka aastaraamatus ei avaldata, kuid huvitatud isikud saavad sellega tutvuda volikogu kantseleis linnavolikogu esimehe loal. Aastaraamatuid säilitatakse linnaarhiivis, kus nendega on võimalik tutvuda.