"Võiks varem ette hoiatada, kui selline räige maks peale pannakse. Võite ise kolm korda arvata, milline oli turistide esimene reaktsioon. Kallis on! Nii kallist WC-d maailmas on ikka raske leida," imestas turismifirma ArgoTours OÜ omanik ja giid Argo Kasela.

Lisatasu küsimine turistidelt ilma mingi põhjenduseta pole Kasela kinnitusel harilik praktika.

"Ütlen ausalt, sellist asja näen ma esimest korda. Oleks olnud üks või kaks eurot, siis oleks see olnud aktsepteeritav. Küsida viis eurot on natukene palju," lausus Kasela.

Argo Kasela Facebooki postitus (16. juuli)
Huvitav, et inimesed ahnusest lõhki ei lähe. Demini kaubamaja küsib turistilt peldikusse pääsemise eest 5 EUR!!! Pidin koos turistidega ümber kukkuma.

Kasela ei suutnud meenutada mujalt maailmast sarnaseid juhtumeid.

"See on meie Tallinna praktika. Ka toitlustuasutused ütlevad, et tellige midagi, WC on ainult klientidele. Olen töötanud väga paljudes riikides ja suures osas maailmas on see turisti enda asi, kas ta midagi sealt ostab. Just Tallinna häda paistab olevat see, et teenindajatele on antud väga ranged korraldused, et WC on ainult klientide jaoks," lisas Kasela.

"Põhjused on sügavamad. Probleem pole ainult toitlustusasutustes. Tallinnas puudub korralik massiturismi infrastruktuur, mis hõlmab iseendas ka WC-de kasutamist," leidis Kasela.

Kasela sõnul leiab samas alati alternatiive.

"Näiteks käivad grupid spetsiaalselt tualetipeatuses A-terminalis. Müts maha Tallinna lauluväljaku ees, kes lõpuks on teinud turistidele lahti uue WC - küll tasulise, aga mitte nii räige hinnaga," märkis Kasela.

Internetis pakutud kontaktnumbrilt polnud võimalik Demini kaubamaja tualettruumi kasutamise hinnapoliitika kohta kommentaari saada.