Sel suvel võõrustab Tallinna ülikool 320 inimest 50-st riigist. Tulekul on rahvusvaheline suvekool Tallinn Summer School, mis sel aastal keskendub loomingulisusele, pakkudes kursuseid filmitegemisest loovkirjutamiseni, fotograafiast loomingulise psühhoteraapiani, erinevaid keelekursusi ning loomingulisi töötubasid.

Suvekooli suurima osavõtjate arvuga kursus on eesti keele ja kultuuri klass, kus osaleb 72 inimest. 28 õpilase toetuseks on Eesti instituut ja SA Archimedes välja pannud ka stipendiumid.

Kursustel osalejate päritolumaad ja motivatsioon on erinevad. On väliseestlaste järeltulijaid, naaberriikide kodanikke, Eestis elavaid välismaalasi ning ka neid, kes mujal maailmas elades muudel põhjustel tunnevad eesti keele ja kultuuri vastu huvi. Kõige rohkem õppijaid on USA-st (8 inimest) ja Ungarist (7 inimest). Eksootilisemad maad on Hiina, Indoneesia, Usbekistan.

Kursuse pikkus on kolm nädalat, iga päev on kavas kolm tundi eesti keele ja kultuuri õppimist. Lisaks korraldatakse keeleõppijatele Eestit tutvustav kultuuriprogramm, mis sisaldab erinevaid ekskursioone, väljasõite, pärastlõunaseid seminare, filmiõhtuid, kohtumisi ja töötubasid.

Suvekooli tänavuseks aukülaliseks on Philip Gross, Eesti juurtega Suurbritannia silmapaistev luuletaja ja T.S. Elioti luulepreemia võitja. Gross juhendab suvekoolis loovkirjutamise kursust.

Kaheksas rahvusvaheline suvekool Tallinn summer school toimub 15. juulist 2. augustini. Tallinna ülikool on suvekooli peaorganiseerija, kuid projekti raames korraldab kursuseid ka Estonian business school.
 Suvekooli toetab Tallinna ettevõtlusamet.

Suvekooli avamine toimub esmaspäeval, 15. juulil algusega kell 18.00 Tallinna Ülikooli Mare maja aatriumis.