Bakalaureuseõppe erialadele on esitatud 3877 sisseastumisavaldust. Populaarsemad bakalaureuseõppe erialad on: riigiteadused, inglise keel ja kultuur, alushariduse pedagoog, kehakultuur, Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu, psühholoogia, eesti filoloogia, sotsioloogia, infoteadus ja informaatika.

Magistriõppesse kandideerijatelt on ülikool vastu võtnud 911 avaldust. Populaarsemad magistriõppe erialad on: kirjalik tõlge, keeletoimetaja, organisatsioonikäitumine, eripedagoog-nõustaja, sotsiaaltöö, andragoogika, infotehnoloogia juhtimine, interaktiivne meedia ja teadmuskeskkonnad, keskkonnakorraldus ja kommunikatsioon.

Doktoriõppesse esitati 29 sisseastumisavaldust, neist kõige enam kasvatusteaduste doktorantuuri, kultuuride uuringute doktorantuuri, lingvistika doktorantuuri ja ökoloogia doktorantuuri.

Dokumentide vastuvõtt SAISis kestab 8. juulini, 12. juulist algab nädalapikkune eksamiperiood. Erandina saab veel kuni 19. juulini SAISi kaudu esitada dokumente nendele erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi. Üks inimene saab kandideerida korraga kuni kahele erialale. Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse SAISis 22. juulil kell 18.00.

Dokumentide vastuvõtu ajal, sellele järgneval eksamiperioodil ja ka vastuvõtutulemuste avalikustamise järel on sisseastujatel võimalik saada informatsiooni Tallinna Ülikooli kodulehelt (www.tlu.ee/vastuvott) ning infotelefonidelt 640 9135 (eesti keeles), 640 9333 (vene keeles) ja 640 9217 (inglise keeles). SAISi kasutajatele pakub ülikool võimalust saada abi telefonilt 640 9235.

Sisseastujatel on võimalik ka tänavu kandideerida Tallinna Ülikooli Indreku stipendiumile, mille eesmärk on võimaldada riigieelarvevälisel kohal õppivatel majanduslikult keerulisse olukorda sattunud üliõpilastel oma õpingute alustamist või jätkamist. Stipendiumi puhul kehtib kaks võimalust — ülikool vabastab üliõpilase aastaks kas 100% või 50% ulatuses õppeteenustasust, seda sõltuvalt tudengi majandusliku olukorra keerukusest. 20% kogu Indreku stipendiumifondist suunatakse õpinguid alustavatele tasulistele üliõpilastele.