Tallinna ühistranspordi uus piletisüsteem rakendub järgmise nädala reedel, 21. septembril. Raepressi toimetaja Toomas Pirni sõnul tähendab see, et alates sellest päevast saab soovi korral soetada uusi e-kaarte ning neid ka bussides, trammides ja trollides kasutama hakata.

„21. septembrist ei muutu ühistranspordi kasutajate jaoks hoobilt mitte midagi. Kehtivad edasi paberpiletid ja ID-piletid, nii et see ei tähenda, et sul peab 21. septembrist olema roheline kaart ja ainult sellega sõita saabki – sõidad edasi nii nagu seni,“ kinnitas Pirn Delfile. „Kes aga tahab uue süsteemi peale üle minna, rohelise kaardi soetada ja seda kasutama hakata, see saab seda teha.“

Pirn rõhutas, et paberpileteid saab kasutada 31. detsembrini ja ID-pileteid vähemalt 31. märtsini. Pirni sõnul on aga võimalik, et ID-piletite kasutusaega pikendatakse veel. Samas, kui linn tasuta ühistranspordi kava vastu võtab, siis peab tallinlastel e-kaart olemas olema alates 1. jaanuarist, et sellega oma tasuta sõidu õigust kinnitada.

Sõidukitesse paigaldatud masinaid saab kasutama hakata samuti tuleval reedel. „Katseperiood masinatel juba käib ja asjaga seotud inimesed juba jooksvalt proovivad,“ rääkis Pirn. Katsetamise käigus on Pirni sõnul esinenud ka väiksemaid tõrkeid, kuid ei midagi lahendamatut.

Ühiskaarti saab osta alates 21. septembrist Eesti Posti teenindussaalidest, Selveritest, Stockmannist, Maximatest, Autogrilli müügipunktidest ja Tallinna linnaosavalitsuste teenindusbüroodest.