"Austatud Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus

Sooviksin Teid informeerida poliitilisest tsensuurist Eesti vabariigis.

Eesti Vabariigi valitsuse pressibüroo on keeldunud 13. juunil lubamast üleriigilist telekanalit Tallinna Televisiooni avalikele pressikonverentsile. Samas on akrediteering teistele Eesti telekanalitele antud.

SA Tallinna Televisioon loodi Tallinna Linnavolikogu otsusena aastal 2010 ja tema põhikiri ütleb muu hulgas:

Sihtasutuse põhieesmärgiks on kaasaegsete kommunikatsioonivahendite kaudu mitmekülgselt ja loovalt kajastada sündmusi Tallinnas, pakkudes vaatajatele tasakaalustatud tõepärast informatsiooni, meelelahutust ja TV-teenuseid.

Vabariigi side- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures olev sõltumatu Tehnilise Järelvalve Komisjon (TJA) omistas koos Vabariigi Kultuuriminitseeriumi tingimustega Tallinna Televisioonile 17. Aprillil 2014 viieaastase tähtajaga üleriigilise vabalevi tegevusloa.

Tallinna TV programm edastab oma uudisteprogrammis esmajärjekorras uudiseid Tallinnas toimuvast, aga ka muudest vabariigi tähtsamatest sündmustest. Palju on Tallinna TV-s kultuurisaateid, samuti vestlusringe poliitilistel ja elulistel teemadel. Neist võtavad regulaarselt osa erinevate Eesti erakondade esindajad – näiteks Igor Gräzin Reformierakonnast, Andra Veidemann Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast, Mart ja Martin Helme Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, Heimar Lenk Keserakonnast, Ignar Fjuk reformierakonnast jpt. 

Igapäevane klassikaline uudistesaade TÄNA annab sõna nii omavalitsuste kui ka vabariigi valitsuse esindajatele ja erinevate maailmavaadetega kommentaatoritele (Toomas Alatalu, Ahto Lobjakas, Linnar Priimägi jpt).

Uudistesaadetes töötavad ajakirjanikud ei ole erakondade liikmed, nad on vabad omi mõtteid esindama.

Üheks traditsiooniliseks töövormiks on ajakirjanike osalemine Vabariigi valitsuse pressikonverentsidel. Kuni 4. Juunini 2014 võtsid Tallinna TV reporterid vabalt osa iganädalasest
Valitsuse pressikonverentsist. Aga pärast seda kui Tallinna TV ajakirjanik oli küsinud peaministrilt mõne ebamugava küsimuse, näiteks miks valitsus seob lahti alkoholiaktsiisisist teede rahastamise kohustuse, enam TTV-d valitsuse pressikonverentsidele ei lubata.

Tallinna Televisioon palus siiski akrediteerimist nagu see on võimaldatud Eesti teistele meediakanalitele.

Vastus oli eitav."