Tallinna TV nõukogu esimees Allan Alaküla tõdes oma vastuses Delfile, et puhkuse ajal pole tal aega kõike jälgida, aga varem on ta seoses Harju maakohtus käiva kohtuasjaga näinud TTV uudistesaadetes korduvalt esinemas nii Toobalit kui Laasit.

"Panin tähele, et sel nädalal on TTV-s suurem teema e-valimistega eksperimenteerimise lõpetamine Norras," märkis Alaküla. "Ma ei tea, kas e-valimiste rahvusvahelise tagasilöögi kajastamist teistel Eesti telekanalitel piirab peaministri korraldus aga pärast TTV mittelubamist valitsuse pressikonverentsidele ei imestaks keegi kui just nii see olekski."

Tallinna TV arhiivist saab järelvaadata nii uudislugusid e-valimiste kui ka Keskerakonna arupärimisest TTV pressikoverentsidele lubamise keelu kohta, kuid mitte Keskerakonna liikmete Toobali, Laasi ja Onksioni kohtuasjast.

TTV on siiski kajastanud Toobali protsessi, kuid varem. Alates märtsist on TTV Toobali-Laasi kohuasja kajastanud vähemalt kuuel korral.

Kohtuprotsess keskerakondlastest riigikogu liikmete Priit Toobali ja Lauri Laasi ning juriidilise isikuna kohtu alla antud Keskerakonna kriminaalasjas algas Harju maakohtus 30. juunil.

Riigiprokuratuur süüdistab Toobalit (30) ja Laasit (39) eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ning Toobalit veel ka dokumendi võltsimises.

MTÜ Eesti Keskerakond sai süüdistuse dokumendi võltsimises juriidilise isikuna ning Ivor Onksion (24) sai süüdistuse eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises.

Süüdistuse järgi kallutasid Toobal ja Laasi Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele ehk mahitasid teda ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi (SDE) meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju.