TTV juhataja Mart Ummelas selgitas linnavalitsuse pressikonverentsil, et TTV sai 15. juunist vabalevi loa, aga senisest märksa karmimatel tingimustel. „Kui seni oli TTV programmi maht kaheksa tundi, siis sügisest on see 14 tundi ööpäevas ja 98 tundi nädalas,“ rääkis ta.

Ta viitas vastukajale, et inimesed ootavad TTV-lt sisukamat programmi. Negatiivse vastukaja saamine näitab Ummelase sõnul, et Tallinna telekanalit jälgitakse ja huvi TTV programmi vastu on tõusnud.

Põhiuudised pikenevad poolele tunnile. Jätkuvad linnaelu saated, tuleb tagasi ka linnapea tund ja hakatakse valgustama volikogu tegevust, loetles Ummelas ja lisas, et uudistetoimetuse tegevust koordineerib Revo Raudjärv.

„Hommikuti läheb eetrisse kahe tunni pikkune linna elu infot vahendav saade „Tere hommikust, Tallinn“,“ tutvustas Ummelas ja lisas, et ühiskonnaelu saadete osas on kavas Toomas Lepa „Vabamõtte klubi“.

Ummelase sõnul kavatsetakse elustada ka Rahvarinde aegadel populaarne saade „Mõtleme veel“, mis tuleb eetrisse tööpealkirjaga „Mõtleme taas“.

Senisest rohkem rõhku pannakse Ummelase sõnul meelelahutussaadetele. Superstaarisaatele hakkab konkurentsi pakkuma omamaine „Tallinn, ma olen kuulus!“.

Oma show'd on pakkunud Dave Benton ja Ummelase sõnul võetakse see pakkumine ka vastu. See saab olema ingliskeelne saade eestikeelsete subtiitritega.

Tuntud eestlaste elu ja mõtteid hakatakse tutvustama nende kodus. Esimene saade on Muhust Ivo Linna kodust. Uueneb ka filmiprogramm, lubas Ummelas.

„Ka meie tähistame Eesti taasiseseisvumispäeva. 15.-20. augustini tuleb eetrisse Mari Torga sari intervjuudest inimestega, kes aitasid Eesti taasiseseisvumisele kaasa,“ tutvustas ta programmi.