Pisemate külalistega mängivad ning jagavad oma tarkusi sellised tegelased nagu Nublu, Lõvi Leo ning ETI. Perepäeva õueala tegevused on kõigile tasuta, teatas SA Tallinna Teletorn.

„Meie eesmärk on tuua Eesti taasiseseisvumise lugu inimeste mälusopist välja ning parim koht selleks on Tallinna Teletorn, kus rahva vastupanu nõukogude dessantväelastele 1991. aasta augustis aset leidis ning Teletorni kaitsmine rahumeelselt lõppes,“ sõnas Tallinna Teletorni turundusjuht Viktoria Toompere.

„Tahame, et nii lapsed kui noorukid, kel sellest ajast mälestused puuduvad või kes polnud siis veel olemaski, teadvustaksid rohkem, kuidas need sündmused toimusid.“

Tallinna Teletorni programmijuhi Ivar Kaldami kinnitusel on 20. augustil torni juures tegemisi palju: „Päästeamet demonstreerib tulekahju kustutamist ja oma tööks vajalikke vahendeid, ehtsa lahingu etendab Kaitseliit, töötoa avab Eesti Punane Rist ning Politsei- ja Piirivalveameti eriüksus näitab, milline on nende tegutsemine eriolukorras. Männiku Lasketiir aga pakub võimalust ennast proovile panna täpsuslaskmises ning kätt saab harjutada ka Airsoft relvadega.“

Erilise tähelepanu osaliseks saavad perepäeval lapsed, kellega tulevad kohtuma Politsei- ja Piirivalveameti maskott Lõvi Leo, Päästeameti maskott Nublu ning loomulikult Teletorni maskott ETI. Kodutütarde ning noorkotkaste juhendamisel toimuvad lastele erinevad mängud ning meisterdamised.

20. augusti perepäev Tallinna Teletorni õuel algab 10.00 ning kestab kuni 17.00ni. Muusikalise meelelahutuse eest hoolitseb Kaitseliidu Tallinna maleva orkester ning tantsusamme aitab seada Eesti Rahvuskultuuri seltsist „Koidupuna“.

Ürituse täieliku ajakava leiad siit.

Tallinna Teletorn (www.teletorn.ee) on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit. Sihtasutuse Tallinna Teletorn eesmärk on kvaliteetsete turismi-, kultuuri- ja vaba aja teenuste pakkumine Tallinna Teletornis ning Teletorni turundamine rahvusvahelise vaatamisväärsuse ja elamusturismi sihtkohana.

Teletorni renoveerimist toetasid siseministeerium ja EAS riikliku tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest, kaasrahastas Euroopa Regionaalarengu Fond. Teletorni renoveerimise kogumaksumuseks kujunes 6,6 miljonit eurot. Teletorn taasavati 4. aprillil.