Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Andra Veidemann soovis oma arupärimises teada, milliste elanikkonna sihtgruppide mobiilsuse suurendamist ja reisiaja lühendamist kavandatav reform eelkõige silmas peab, kelle või mille arvelt seda teha kavatsetakse ja kui palju ühistranspordi reform maksma läheb, kirjutab BNS.

Lisaks soovis Veidemann teada, kes ja millise panusega on osalenud reformikava koostamises ning miks ei ole sellesse kaasatud volikogu opositsioonierakondi, milline on reformi eelarve ja millises mahus sisaldab see täiendavaid investeeringuid ühistransporti ja teedeehitusse, millistesse äärelinna piirkondadesse on kavandatud parkimisplatside rajamine ja millal jõuavad vastavad detailplaneeringud linnavolikokku.

Veidemann tundis ka huvi, kas ja milliste tulemustega on peetud läbirääkimisi Tallinna lähivaldadega ja millises piletihinnas on nende valdade elanike puhul kukku lepitud ning kui seda veel tehtud ei ole, siis millal seda tehakse ja viimasena soovis sotsiaaldemokraat teada, kas läbirääkimisi on peetud ka riigi vastavate ametkondade ja riigikogu komisjonidega, keda Tallinna ühistranspordi reformimine puudutab.

Andra Veidemann esitas arupärimise Taavi Aasale volikogu 26. jaanuari istungil ja vastamiseks oli Aasal aega kaks nädalat ehk 9. veebruarini, kuid seni Aas arupärimisele vastanud ei ole.