"Linnavolikogu liikmed on pidevalt, kuid tulutult küsinud linnavalitsuselt selgitusi SA Tallinna Vene Lütseumi tegevuse osas. Senini ei ole osatud või soovitud vastata ka kõige lihtsamatele küsimustele nagu näiteks, kui paljud noored on täienduskoolitust saanud ning millistel alustel noored saavad koolitustel osaleda. Tekib küsimus, kas üldse mingit tegevust toimub," kirjeldas olukorda linnavolikogu liige Maris Sild.

Tallinna sotsiaaldemokraadid on korduvalt nõudnud Tallinna Vene Lütseumi tegevuse läbipaistvamaks muutmist, sh kodulehe käivitamist, õpiprotsessis osalemise tingimuste ning õppekavade avalikustamist.

"Sihtasutuse kohta puudub avalik info, mistõttu ei ole ümberlükatud ka kahtlusi linnaeelarvest eraldatud vahendite väärkasutuse osas," sõnas Maris Sild.

SA Tallinna Vene Lütseum ei ole registreeritud Eesti Hariduse infosüsteemis, mis tähendab, et asutusel ei ole koolitusluba ega kinnitatud õppekavasid.

"Käesoleval nädalal toimunud linnavolikogu revisjonikomisjoni kui ka haridus- ja kultuurikomisjoni koosolekutel väitis Vene Lütseumi juhatuse esimees Sergei Garanža, et sihtasutusel on soov taotleda koolitusluba. Loodan, et peatselt tehakse reaalseid samme koolitusloa saamiseks ning sihtasutuse läbipaistvuse suurendamiseks," lisas Maris Sild.

”Kui aga seda siiski ei toimu, on õigem sihtasutus sellisel kujul likvideerida ja hämar rahakasutus lõpetada,” ütles Sild.