Keskerakonna armust ametisse saanud linnaettevõtete nõukogude sotsidest liikmed ja volikogu juhtsotsid seevastu kohti ise ei loovuta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kõige enam pälvis esmaspäeval koalitsiooonist lahkumisest teatamise järel tähelepanu Jaak Juske, kes ütles, et tema ei kavatse volikogu aseesimehe ametikohalt ise tagasi astuda.

Omaeti pole Juske ainus sots, kes on tänu koalitsioonilepingule pealinnas võimupirukale lähemal, ja see pole isegi tema ainus lisaametikoht.

Juske kuulub veel AS-i Tallinna Tööstuspargid nõukokku, juhib volikogus linnavarakomisjoni ja tegutseb Põhja-Tallinna halduskogus aseesimehena.

Linnavolikogus valiti eelmisel aastal komisjoni juhtide ametikohtadele kolm sotsi, kes saavad kord kuus koos käiva komisjoni juhtimise eest 3000-kroonist (192-eurost) töötasu.

Peale linnavarakomisjoni juhtiva Juske ei astu ise tagasi ka korrakaitsekomisjoni esimees Andres Anvelt ega sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimees Kadi Pärnits.

“Ma arvan, et praegu on mõistlik vaadatam mis toimub, ja seejärel teha enda otsused,” ei julgenud volikogu komisjoni juhi kohalt taandumist Pärnits lubada.