Sotsiaaldemokraadid ei välista, et selleks võib vaja minna linnahalli riigi haldusesse üleandmist.

"Linnavalitsus ei ole seni suutnud Tallinnale nõnda märgilise ja olulise tähendusega objekti korda teha. Aastate jooksul on mitmetel kordadel teatatud potentsiaalsetest investoritest, kes justkui soovivad linnahalli investeerida, kuid kõik need plaanid on jäänud realiseerimata," rääkis linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Lauri Laats.

"Linnavõimu plaan nii suure arhitektuurilise väärtusega hoone tükkideks jagada ei ole mõistlik tegevus ja ei too probleemile lahendust. Linnahall peab säilima ühtse tervikuna ning seda tuleb ka ühtselt arendada," ütles Laats.

Linnahall valmis 1980. aastal Moskva suveolümpiamängudeks. Hoone arhitektid Raine Karp ja Riina Altmäe said originaalse arhitektuurilise lahenduse eest Rahvusvahelise Arhitektide Liidu presidendi kuldmedali ja preemia. Viimastel aastatel on linnahall seisnud kasutuseta ja tühjana.

"Aeg on näidanud, et linnavalitsus pole suutnud probleemiga reaalselt tegeleda ning ei ole ka võimeline linnahalli korda tegema, edasisest arendamisest rääkimata. Sestap leiame, et tekkinud olukorras peaks tõsiselt kaaluma linnahalli riigi haldusesse üleandmist," ütles Laats.

"Mida kauem viivitatakse renoveerimisega, seda kehvemaks muutub linnahalli olukord. On viimane aeg otsustada, milline saab olema linnahalli kasutus ja roll linnaruumis. Tallinnal on vajadus suurema konverentsikeskuse järgi ning selleks võiks sobida linnahall," pakkus välja SDE fraktsiooni esimees.