Linnavalitsus kinnitas eelmisel nädalal Tallinna sisekontrolöri teenistuse tööplaani järgmiseks aastaks. Dokumendist selgub, et linna sisekontroll kavatseb hakata kontrollima, kui hästi töötavad pealinna eri ametiasutuste endi sisekontrollid.

"Vaatluse alla võetakse ühe või mitme linna asutuse sisekontrollisüsteemi toimimine," seisab dokumendis. "Eeldatavalt hõlmatakse auditiga kultuuriasutusi, näiteks Tallinna loomaaed, Linnateater, Vene kultuurikeskus ja linnaosade valitsusi."

"Linna sisekontrolöri teenistuse tegevuse eesmärk on tugevdada linna sisekontrollisüsteemi ja avaliku teenistuse eetikat," lisatakse seletuskirjas.

Veel on sisekontrollil plaanis tegeleda pneumohallide soetamise ja ehitamisega seonduvat. Se teema tõusis läbi Äripäeva, mis kirjeldas, kuidas nüüdseks juba endine Tallinna spordi- ja noorsooameti juht tellis spordihalle endaga seotud ettevõtjalt.

Veel tahab sisekontroll teha järelauditeid, näiteks Tondiraba spordikeskuses, auditeerida linna kontrollitavaid sihtasutusi ja MTÜ-sid ning kontrollida ehitiste ja ehitustööde raamatupidamist.