Kuigi päevakorda pole umbusalduse esitamist konkreetselt sisse kirjutatud, on Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raidi sõnul osadel liikmetel kindlasti plaanis väljendada oma rahulolematust esimehe suhtes. "Rahulolematust kindlasti, kas umbusaldust või mitte, seda otsustatud ei ole ja siiamaani ei ole formuleeritud päevakorda mingit sellekohast punkti. Küll aga on see kindlasti jutuks olnud," ütles Delfile Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raid.

Raidi sõnul on linnaühenduse võimuses väljendada oma seisukohta ja teha erakonna juhatusele pöördumine. "See sõltub muidugi sellest, kuidas Tallinna juhatus täna otsustab."

Raid möönab, et Tallinna ühendus ei saa otsustada esimehe jätkamist või mitte jätkamist, küll aga esitada oma arusaamu teistele erakonna liikmetele ja neid avalikult välja öelda. "Mingit administratiivset jõudu juhatuse otsusel ei ole," kinnitas Raid.

Tallinna linnaühenduse esimees Jaak Roosaare Juhan Aare tagasiastumise nõudmist Tallinna rahvaliitlaste poolt kommenteerima ei kipu. "Ma tean, et mõned juhatuse liikmed on seda meelt, aga see on juhatuse otsus ja arvestades sündmuste nii kiireloomulist käiku ja võimalikku muutlikkust, siis esimehena mina üritan rahu ja erapooletust säilitada selles küsimuses," ütles Roosaare Delfile.

"Siin on süüdistusi nii ühelt poolt, kui teiselt poolt. Mina ei ole isiklikku juurdlust teinud, mina ei ole ühtegi dokumenti näinud. Ma tahan anda kõigile juhatuse liikmetele koosolekul võrdsed võimalused oma seisukohti välja käia. Et oleks arutelu rahulikul ja proffessionaalsel tasemel, et ei oleks emotsionaalne," lisas ta.