Pealinna üks silmapaistvamaid ajanäitajaid vajab remonti, sest kellal sai suve- ja talveaja vaheldumisest mõõt täis enne Euroopa Liidus kellakeeramise lõpetamise osas kokkuleppele jõudmist. Tehnikud suutsid küll kella õigeks seada, kuid mõne nädala möödudes otsustas kell taas suveajale üle minna.

Raekoja fassaadikella 1843. aastast pärit mehhanism asendati automaatikaga 2000. aastal, kuna vana mehhanismi ei olnud remontidest hoolimata enam võimalik tõrgeteta töös hoida. Nüüd väsis ära ka 19 aasta tagune automaatika, mis 12.veebruaril uuega asendatakse.

Möödunud aasta novembris keeldus kell talveajale üle minemast. Kuna automaatika enam ei toiminud, pandi kella kuupäev paika käsitsi. Seejärel hakkas aga kell ise kuupäeva muutma, lülitudes kogu aeg tagasi 1999. aasta märtsikuusse (ilmselt oma sünnipäevale ehk automaatika valmistamise aega). Nii läheb ka kellaaeg uuesti valeks. Praegu näitavad osutid käsu korras küll õiget aega, aga kellalöögid on ikkagi suveajas ehk siis 1 tund talvisest ees. Nii lööb raekoja 16. sajandist pärit häirekell näiteks kell 11 hoopis 12 korda ning kell 12 ainult üks kord.

Praeguse kellasüsteemi eelkäijaks oli aastast 1843 pärit kellamehhaanika, mis küll veel toimis, kuid oli pikkade aastate jooksul tehtud tööga kulunud ning ei püsinud enam tundide lõikes täpne.

Eelmise sajandi teisel poolel oli suure seiereid liigutava kellamehhanismi külge ehitatud väike kellamehhanism, mis andis käskusid tornis olevale elektromagnetile ning mis omakorda tõmbas kella tila vastu 16, saj. häirekella. 2000. aastast on kõik elektrooniline.