Muudatused puudutavad Tallinna raekoja üürimist ametlikeks üritusteks ja kontserditeks, samuti raekoja külastamise piletihindu individuaalselt ja ekskursioonina, torni ja keldri külastamist, teatas Raepress.

Kui seni kehtis raekoja väljaüürimisel üritustel ja ettevalmistus-koristusajal erinev hind, siis nüüd ühtlustatakse see 3000-le kroonile. Ühtne üür soosib eelkõige pidulikke, ilma suurema toitlustamiseta ja seega ilma pikema ettevalmistus- ja koristusajata tseremooniaid, mille korraldamine muutub odavamaks.

Kallimaks muutub suurte vastuvõttude korraldamine, millel pikem ettevalmistus/koristusaeg. Senine hinnapoliitika soosis just selliseid vastuvõtte, mis aga pole raekoja kunstiväärtuste kaitse seisukohalt õige.

Ka kodanikesaalis korraldatavate kahetunniste kontserdite puhul, millele lisandub kaks tundi prooviaega, on hinnaks 3000 krooni.

Külastuspiletite hinnad korrigeeritakse vastavalt raekoja muuseumina tegutsemiseks tehtavatele kulutustele ning kujundatakse nii, et külastajad, kelleks on raekojas ulatuses 95 protsenti välismaa turistid, saaksid arveldada täissummadega sularahas, sest raekojas puudub seni kaardimakse võimalus.

Piletite hinnad erinevad suve- ja talvehooajal (vastavalt 60 ja 45 krooni), sooduspileti hind õpilasele ja üliõpilasele jääb endiselt 30 kroonile; kuna 60 protsenti raekoja külastajatest on eakad välismaa turistid, tõuseb pensionäri sooduspileti hind 45 kroonile.

Soodustusena pakutakse pensionäride rühmadele (20 inimest ja rohkem) eestikeelset ekskursiooni ilma giiditasuta ning teatud päevad on Eesti pensionäridele raekoda külastamine tasuta. Langeb õpilase pileti hind rühmas, võõrkeelse ekskursiooni hind tõuseb 450 kroonini, et viia hind võrreldavale tasemele teistes muuseumides pakutava giiditeenusega.

Uued hinnad hakkavad kehtima 1. jaanuarist 2010.