Berg esitas 5. märtsil eelnõu ettepaneku, mis oleks toonud 1. septembriks trammidesse eesti kirjandusklassika proosatekstid. Linnavalitsuse hinnangul ei sobi põhimõte, mis lubab Edelaraudtee rongides akendele kinnitatud läbipaistvatelt kleebistelt eesti luulet lugeda, Tallinna ühissõidukitesse.

„Trammi kasutajad sõidavad valdavalt üks kuni kaks peatusevahet ja seepärast toimub trammides pidev sagimine,” seisab linnavalitsuse seisukohas. „Samuti on peatuste vahemaad lü­hikesed, mistõttu on sõitjatel raske proosatekstidega tutvuda.”

Linnavalitsus tunneb muret ka proosahuviliste turvalisuse pärast. „Tekstide sõnumisse sü­ve­nemine hajutab sõitjate tähelepanu, mis võib seada ohtu nende turvalisuse ja sõitjad võivad sattuda kergesti taskuvaraste rünnaku alla,” seisab transpordiameti juhataja Andres Harjo allkirja kandvas seletuskirjas.

Ehkki Maimu Berg pidas proosat trammides haakuvaks peatse Euroopa kultuuripealinna kontseptsiooniga ja ette­võt­mi­ne poleks tähendanud ka suuri kulutusi, ei saa eelnõust linnavalitsuse toetuseta asja.