Linna pressiteenistusest öeldi venekeelsele Delfile, et suurem osa hääletanutest tegi seda interneti vahendusel.

Senise osalenute arvu põhjal võib väita, et iga rahvaküsitlusel saadud hääl läheb linnale maksma 430 krooni. Võrdluseks - eile oli sama küsimus ka Delfi päevaküsimuseks ning päeva jooksul vastati sellele 2158 korda.

Paraku ei taga küsitluse korraldamiseks eraldatud suur summa suurt töökindlust, sest näiteks esmaspäeval tuli hääletussüsteem turvaaugu tõttu sulgeda.

3.- 9. maini toimub Tallinna linnaelanike küsitlus, kus tallinlastel on võimalus vastata küsimusele „Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50-lt km/h 40-le km/h?“ Vastused on „jah“ ja „ei“.

Küsitlus viiakse läbi nii küsitluspunktides kui ka elektrooniliselt. Küsitluspunktis hääletamiseks tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument, Tallinna kodulehe aadressilt http://www.tallinn.ee/est/valimised/Kesklinna-piirkiirus elektrooniliselt hääletamiseks on tarvis ID-kaarti ja ID-kaardi lugejat.

Argipäevadel, 3. - 6. maini kella 9–17 ja 7. mail kella 9–16 on küsitluspunktid avatud Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7), Tallinna Kesklinna Valitsuses (Nunne 18), Mustamäe Linnaosa Valitsuses (Tammsaare tee 135) ja Nõmme Linnaosa Valitsuse teenindussaalis (Jaama 1).

Reedel, laupäeval ja pühapäeval saab hääletada kümnes kaubanduskeskuses - Solarise Keskuses (Estonia pst 9), Rocca al Mare Kaubanduskeskuses (Paldiski mnt 102), Kristiine Kaubanduskeskuses (Endla 45), Lasnamäe Prismas (Mustakivi tee 17) ja Idakeskuses (Punane 16), Magistrali Kaubanduskeskuses (Sõpruse pst 201/203), Järve Selveris (Pärnu mnt 238), Pirita Selveris (Rummu tee 4), Põhja Rimis (Põhja pst 17) ja Sõle Selveris (Sõle 51a).

Küsitluspunktid on aga avatud nädalavahetusel - reedel, 7. mail ja laupäeval, 8. mail kella 12-19 ning pühapäeval, 9. mail kella 12-16.