Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak  juhtis tähelepanu, et lisapalgast loobumise varjus tõsteti auto- ja telefonikompensatsiooni, mis avalikkuse ees vaikiti maha.

Kui varasemalt oli autokompensatsioon linnajuhtidele 500 eurot, siis nüüd on see 600 eurot. Ja kui 2010. aastal oli linnapea poolt kehtestatud abilinnapeade telefonilimiit 80 eurot kuus, siis nüüd kaotati määratud piir üldse ära. "Rääkigu palju tahavad, tallinlased maksavad selle kinni," sõnas Pillak.

Pillak tegi linnapeale ettepaneku külmutada kõik mõtted ja soovid linnajuhtidele lisatasude maksmiseks seni, kuni ei suudeta taastada lasteaiaõpetajate täistööaega täispalgaga ja tõsta nende palka 11 protsenti.

"Kui täna käib 1963-st Tallinna lasteaiaõpetajast osalise tööajaga tööl 1149, siis on kohatu rääkida linnapea poolt endale ja oma meeskonnale lisapalga maksmisest või hüvitiste suurendamisest," ütles Pillak.

Foon palgatõusuks osutus väga halvaks

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske tõdes, et linnapea mõtteid lugeda on raske, kuid talle tundub, et Keskerakond sattus oma kõrgest toetusest Tallinnas liialt hoogu ja arvas, et kõik on lubatud.

"Foon palgatõusuks osutus aga linnavalitsuse jaoks väga halvaks," sõnas Juske. "Kui ikka tänavad kuumaastikuks muutuvad ja supiköök peab läbi meedia linnalt lubatud lisarahastust küsima, on ääretult vale hetk endale 13. kuupalka küsida."

Juske hinnangul linnapea tajus seda pahameelt ja astus sammu tagasi. "Samas ei tähenda see, et leitakse ikkagi võimalus endale korraliku preemia maksmiseks," lisas Juske.