Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on lubamatu suunata linna vähene vaba raha lagunevate ja kiratsevate lasteaedade asemel üleriigilise meelelahutuskanali käivitamiseks „Tallinna Televisiooni tööshoidmiseks mõeldud raha peab linn praegusel raskel ajal kulutama lasteaedade tegevuskulude ja remondiraha suurendamiseks. Samuti tuleb linnal taastada toetus erahuvikoolidele,“ sõnas Juske. 

IRLi fraktsiooni aseesimehe Urmas Mardi sõnul ei teeni lisaeelarve tallinlaste huve. „Olukorras, kus pealinna teed lagunevad, lasteaiad ja koolid virelevad tõsises rahapuuduses, ei saa lubada 1,15 miljoni suurust rahasüsti Tallinna Televisioonile. Tallinna propagandaaparaat on juba praegu ülemõistuse suur ja selle sihikindel paisutamine ei ole kindlasti Tallinna elanike huvides,“ sõnas Mardi.

Tallinna eelarve ebaõigluses on veendunud ka Reformierakonda kuuluv linnavolikogu liige Õnne Pillak. „On sügavalt ebaõiglane, et linnavalitsus plaanib lasteaedade remondiks 127 000 eurot ning Tallinna TV rahastamiseks kokku 1,9 miljonit eurot. Lisaks volikogu opositsioonifraktsioonidele on sellisele plaanile sotsiaalmeedias oma vastuseisu näidanud üle 10 000 inimese. Linnavalitsus on aga vastuseks öelnud, et linnaelanikud on valimistel Tallinna TV tegemist toetanud. Me ei kavatse selle selgitusega leppida.“

Kui linnavalitsus loobub Tallinna TV eelarve suurendamisest ning suunab selle raha lasteaedadele, on opositsioonierakonnad nõus volikogu istungi venitamiseks mõeldud muudatusettepanekud tagasi võtma.

Linnavolikogu arutab Tallinna lisaeelarvekava vastuvõtmist sel neljapäeval.