Kodulehel olevast nimekirjast saab iga Tallinna noor vanuses 13-18 endale kõige sobivama valida. Registreerimine algab 2. mail kell 15, teatas SA Õpilasmalev.

Õpilasmaleva juhataja Maarja Saavik sõnas, et kasvanud on nii linnaväliste kui linnasiseste malevakohtade arv.

„Olgugi, et meie põhirõhk on linnavälistel rühmadel, kuna antud formaat pakub noorele siiski kõige autentsemat malevakogemust, oleme näinud vaeva, et ka Tallinna linnas oleks piisavalt mitmekülgne valik nende noorte jaoks, kes oma vanuse tõttu linnavälisesse malevarühma veel sõita ei saa,“ ütles Saavik.

Õpilasmaleva nõukogu esimees Tiit Terik tõi välja, et tänavuste rühmade tööandjate hulgas on nii väikese tootmismahuga talupidajaid kui ka suurettevõtjaid ning rühmad varieeruvad oma asukoha poolest Saaremaast Lõuna-Eestini.

Võimalus on tööle asuda erinevates valdkondades – valikus on marjakorjamine, haljastus ja erinevad heakorratööd, aga noored saavad oma abikäed ulatada ka turbarabahoolduses, astelpajuistikute hoolduses, flaierite jagamisel ja mujalgi.

Olgugi, et rühmad on planeeritud, tasub nendel, kes sooviksid malevlasi enda juurde tööle palgata, siiski endast märku anda. „Kui peaksime mingil hetkel lisarahastust leidma, võib tekkida võimalus rühmasid juurde luua, kui mitte, saab kontakti alles hoida järgmist aastat silmas pidades,“ selgitas Saavik.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4500 noort, neist 720 olid tallinlased.

Tallinna õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud sihtasutus Õpilasmalev. Tallinna linna kõrval toetab malevate korraldamist ka Eesti Noorsootöö Keskus.