Kõlvart ütles Raepressi vahendusel, et vastupidiselt meedias ringlevatele süüdistustele kasutab Tallinn õpetajate palkadeks eraldatud riigiraha sihipäraselt.

"Peale selle eraldas linn 2013. aastal seoses õpilaste arvu kasvuga õpetajate palkadeks täiendavalt 130 000 eurot," märkis Kõlvart.

Õpetajate palkadeks ette nähtud haridustoetus on kantud koolide eelarvetesse ning selle väljamaksmise eest vastutavad direktorid.

Enamikus koolides on õpetajad 10. detsembriks kätte saanud 11 kuu palgaraha ning lisaks palkadele on preemiate ja lisatasudena välja maksmisel 800 000 eurot.

Detsembri palgaga ehk 10. jaanuariks saab välja makstud kogu õpetajate palkadeks ette nähtud summa, lisas Kõlvart.

Õpetajad saavad preemiat ja lisatasu

Sama kinnitasid Tallinna haridusametile ka pealinna koolijuhid.

"Palgaraha jõuab tingimata õpetajateni – nagu alati," ütles Tallinna 53. keskkooli direktor Maie Bragina. "Kokkuhoitud vahendeid kasutame õpetajate aastapreemiaks ja tulemustasuks, kooskõlastatult hoolekoguga. Taotlus on koostamisel, arutamisel. Väljamakse toimub novembri palgaga detsembris."

Tallinna Kristiine gümnaasiumi direktori Tiina Palli sõnul on juba ette valmistatud käskkirjad, mille alusel makstakse jäägis olev summa õpetajatele lisatasude (uurimistööde juhendamise, õpilaskonverentsi ettevalmistamise ja läbiviimise eest jne) ja preemiatena välja novembri ja detsembri palgaga.

Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumi direktori Ene Pedai sõnul on koolis 167 abiturienti, kes teevad gümnaasiumi lõpetamiseks vajaliku uurimustöö või praktilise töö ning kelle juhendamise eest makstakse õpetajatele kokku 11 000 eurot. Töö eest eksternide ja üksikainete õppijatega makstakse välja 12 000 eurot ning lisaks ka preemiat heade töötulemuste eest.

Ristiku põhikoolis, Lasnamäe vene gümnaasiumis ja Tallinna Järveotsa gümnaasiumis makstakse jäägid välja preemiatena.

Riigipoolse haridustoetuse suurus Tallinnale oli tänavu 46,9 miljonit eurot, mis sisaldas õpetajate palkadeks ja juhtimiskuludeks ette nähtud summat.

Haridusameti teatel kanti see raha koolide eelarvetesse juba märtsis, reservi jäi 425 000 eurot ehk alla ühe protsendi summast, mis oli ette nähtud koolidele palgakulude kasvu kompenseerimiseks seoses õpilaste arvu kasvuga 1. septembrist 2013. See raha eraldati koolidele täies mahus oktoobris.

Haridusameti teatel kasvas põhikooliõpilaste arv Tallinnas 1. septembril eelmise õppeaastaga võrreldes 772 võrra ning kuna reservi jäetud vahenditest ei piisanud, eraldas Tallinn õpetajate palgakuludeks täiendavalt 130 000 eurot.

Tallinna linnavolikogu kehtestatud noorempedagoogi ja pedagoogi töötasu alammäär on Tallinnas sama nagu riigis tervikuna 715 eurot. Vanempedagoogide palga alammäär on 820 eurot (riigis 736 eurot) ning pedagoog-metoodikutel 990 eurot (riigis 889 eurot).