Tallinna haridusametist kinnitati Delfile, et ligi pooled Tallinna koolidest on tänaseks õpetajate palka aga juba tõstnud ning koolides ning kus seda veel toimunud ei ole, saavad õpetajad palgatõusu tagasiulatuvalt kätte koos maikuus makstava palgaga.

Haridusameti avalikkussuhete peaspetsialist Leini Jürisaar selgitas, et valitsus kehtestas õpetajate palga uue 800-eurose alammäära küll aasta algusest, kuid haridustoetuse määrus, millega konkreetsed summad omavalitsustele jaotati, jõustus alles 22. märtsil.

"Selle ajani ei olnud omavalitsustel teada, kui suur saab haridustoetus olema ja millised on tegelikud võimalused õpetajate palga alammäära tõstmisel," rääkis Jürisaar.

Tallinna Linnavalitsuse, Tallinna Haridustöötajate Ametiühingu Liidu ja Tallinna Koolijuhtide Ühenduse läbirääkimised õpetajate palga alammäärade osas algasid siiski juba veebruaris ning kooliõpetajate palkade osas on nüüdseks kokkulepped saavutatud, ütles Jürisaar.

Õpetajate alampalgamäärade määruse eelnõu on linnavalitsuse poolt kinnitatud ning selle vastuvõtmine on linnavolikogu selle neljapäeva istungi päevakorras.

Jürisaar märkis, et vaatamata valitsuse lubatud õpetajate 12-protsendilisele palgatõusule suurenesid Tallinnale eraldatud vahendid vaid umbes 1,35 protsendi võrra.

Tallinna linnavolikogu homse istungi päevakorras oleva määruse kinnitamisel tõuseb kooliõpetajate palk 800 euroni.

Alates 1. jaanuarist 2013 on kooliõpetajate palga alammäärad Tallinnas vastavalt atesteerimisel omistatud ametijärkudele järgmised: noorempedagoog ja pedagoog 715 eurot (riigis tervikuna sama), vanempedagoog 820 eurot (riigis 736 eurot) ning pedagoog-metoodik 990 eurot (riigis 889 eurot).

Klassijuhataja tasu on põhikooliastmes 130 ja gümnaasiumiastmes 100 eurot ja riigis vastavalt ametijärgule 60,84 kuni 88,90 eurot.