Loengute korraldajad on MTÜ Ausad Valimised ja Tallinna linnavalitsus. Tallinna juhtiv Keskerakond on olnud juba mitmeid aastaid e-valimiste suhtes väga kriitiline ning kahtlustab, et neid kasutatakse valimiste võltsimiseks Keskerakonna kahjuks.

Seoses sellega on Keskerakonnaga seotud MTÜ Ausad Valimised korraldanud mitmeid e-valimiste suhtes kriitilisi üritusi. Kitcati Eestisse kutsumise taga on sama MTÜ koos Tallinna linnavalitsusega. MTÜ Ausad Valimised üheks juhiks on Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik Siret Kotka, kes on ka linnapea Edgar Savisaarele lähedalseisev isik.

Raepress teatas Delfile, et Kitcat on Eestis Tallinna linnavalitsuse külalisena. Kitcat esinemiste eest honorari ei saa, küll aga tasutakse tema majutuse ja transpordiga seotud kulud, mille peale esialgsetel andmetel kulub 470 eurot.

Vajadusel tasub linn ka muud kulud. Näiteks ei osanud raepress kohe öelda, kui palju läheb maksma kolmele loengule eestikeelse ja Tallinnas lisaks eestikeelsele ka venekeelse sünkroontõlke tellimine.