Tallinn pälvis möödunud aastal läbi viidud ajakirja fDi uuringus üldises paremusjärjestuses 11. koha, edestades teiste hulgas selliseid suurlinnu nagu Madrid, Barcelona, Birmingham, Hamburg, Dublin, Viin ja Stockholm, kirjutab ajaleht Pealinn, vahendas Raepress.

Esikoha võitis uuringus London, talle järgnesid Pariis, Berliin, Kopenhaagen ja Amsterdam.

Kõrgeima majandusliku potentsiaaliga Euroopa linnade seas pälvis Tallinn teise koha, sekundeerides Luksemburgile. Kolmandale kohale jõudis selles kategoorias Pariis ning neljandale London.

Tallinn pälvis tunnustust ka mitmetes teistes valdkondades. Näiteks atraktiivseimate väikeste linnade kategoorias on Tallinn kolmandal kohal, teda edestavad Edinburgh ja Cardiff. Tallinna järel on tabelis veel mitu Suurbritannia linna, sh. Cambridge ja Oxford.

Välismaiste otseinvesteeringute poolest parimate linnade ja regioonide hulgas kuulub Tallinnale kuues koht. Esikohal on London, teine on Flandria ning kolmas Pariis.

Tulutoovaimate linnade edetabelis jäi Tallinn üheksandale kohale. Esikolmiku selles kategoorias moodustasid kolm Poola linna — Varssav esimene, Krakow teine ja Wroclaw kolmas.

Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk ütles, et fDi uuringus saadud 11. koht Euroopas on tähelepanuäratav selles suhtes, et tegemist on nn sünteesiga ehk hinnanguga mitmete kriteeriumide pealt kokku. Samas on Terki sõnul raske ennustada, kui suured on Tallinna võimalused taolist kiiret arengut ja elukvaliteedi tõusu tulevikus püsivalt jätkata.