Linnapea Jüri Mõis ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et loomaaed vajab peale eelarvest eraldatud nelja miljoni krooni hädasti lisaraha, kuna loomaaia elektrisüsteemid ja torustik lagunevad igast otsast.

Tallinna linnavalitsus eraldas reservfondist loomaaias torustiku lõhkemise tagajärjel juhtunud veeavarii tagajärgede likvideerimiseks 90.000 krooni.

Loomaaed likvideeris algselt veeõnnetuse loomade toitmiseks mõeldud vahenditest, linnavalitsus kompenseeris tehtud kulutused.

18 aastat tagasi ehitatud Tallinna loomaaed oli tookord mõeldud ajutisena 10-15 aastaks ning seetõttu on sealsed kommunikatsioonid praeguseks lootusetult vananenud.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal ütles BNS-ile, et suurem veeavarii või elektririke võib tabada loomaaeda taas mis tahes ajahetkel.

"Loomaaed vajab hädasti investeeringuid. Kui me saaksime igal aastal investeeringuteks kümme miljonit krooni, siis oleks võimalik ehitada vajalikud uued rajatised ning oma kommunikatsioonid korras hoida," sõnas Kaal.

Tallinna eelarvest on sel aastal eraldatud loomaaiale investeeringuteks neli miljonit krooni, mille eest saab lõpetada möödunud aastal alustatud shimpanside väliekspositsiooni ja troopikamaja juures asuva tiigi ehituse.

Algselt oli Tallinna loomaaiale lubatud riigieelarvest eraldada investeeringuteks kaks miljonit krooni, kuid see summa hääletati riigikogus eelarvest välja.

Mati Kaalu sõnul tuleb peagi hakata loomaaias järgima Euroopa Liidus kehtestatud norme.

"Kui Eesti ühineks täna Euroopa Liiduga, siis tuleks euronõuetele mittevastav loomaaed päevapealt kinni panna," märkis Kaal.