"Menetlusreeglid ja normid linnavolikogus on kehtestatud selleks, et tagada otsustusprotsessi läbipaistvus, õiguskindlus ja vähemuse kaitse. Olenemata jõudude vahekorrast Tallinna linnavolikogus, tuleb ka Tallinnas langetada otsuseid kooskõlas demokraatia aluspõhimõtetega, et enamuse otsustusõigus ei muutuks enamuse hoolimatuks türanniaks vähemuse üle," selgitas Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

"90 000 inimest, kes andsid kohalikel valimistel Tallinnas oma hääle opositsioonierakondadele, väärivad, et neid puudutavate oluliste õigusaktide menetlemisel järgitaks demokraatlikke protseduurireegleid," lisas Liivat.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul rikkus volikogu esimees Toomas Vitsut linna 2015. aasta eelarve teisel lugemisel volikogu töökorda ja keeldus ka selgitamast, millistele õiguslikele alustele tugineb tema otsus hääletada sotsiaaldemokraatide muudatusettepanekuid ühtse paketina. Opositsioonisaadikud ei nõustunud seejärel linnaeelarve menetlusega edasi minemast ja lahkusid istungilt.