IRLi liikmetest loobub oma mandaadist keskkonnaminister Siim Kiisler, tema asemele asub Riina Solman.

Kõik EKRE valitud linnavolikogu liikmed asuvad linnavolikogus tööle.

Reformierakonna Euroopa Parlamendi saadikud Kaja Kallas ja Urmas Paet loobuvad mandaadist, nende asendusliikmeteks on vastavalt Vilja Toomast ja Liis Klaar. Riigikogu teiseks aseesimeheks valitud Reformierakonna juhi Hanno Pevkuri asemel võinuks Tallinna volikogu liikmeks saada Paul-Eerik Rummo, ent ta loobus. Tema asendusliige omakorda on Heli Teder. Teised linnavolikokku valitud reformierakondlased asuvad seal tööle.

Sotsiaaldemokraatidest ei asu linnavolikogus tööle Jevgeni Ossinvoski, Indrek Saar, Sven Mikser, Andres Anvelt ja Eiki Nestor. Linnavolikogus asuvad tööle Rainer Vakra, Anto Liivat, Annela Ojaste, Helve Särgava, Jaak Juske, Kadi Pärnits, Kadri Kõusaar, Anastassia Kovalenko ja Karl-Martin Sinijärv.

Kõige rohkem mandaadist loobujaid on Keskerakonnas, kuigi täpne nimekiri, kes asub tööle linnavolikogus ja kes mitte, pole veel teada. Nimelt ei saa linnavolikogus olla linnavalitsuse liikmed ja abilinnapead, mistõttu linnavolikogu keskfraktsiooni koosseis sõltub sellest, millise meeskonna linnapea Taavi Aas koostab.

Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom linnavolikogusse ei lähe. Samuti ei lähe sinna ministrid Mailis Reps ja Jaak Aab. Üsna kindel on, et linnavolikogus ei hakka tööle Taavi Aas, Mihhail Kõlvart, Raimond Kaljulaid, Marek Jürgenson, Maria Jufereva, Vadim Belobrovtsev, Kalle Klandorf, Tõnis Mölder ja Eha Võrk, kellest enamik jätkab ilmselt linnavalitsuses või linnaosavanematena.

Keskerakond pole veel vastu võtnud otsust, mida peavad tegema linnavolikokku valitud riigikogu liikmed. Küll aga on kindel, et umbes pooled linnavolikokku valitud Keskerakonna saadikud linnavolikogus tööle ei asu, enamasti seetõttu, et nad hakkavad tööle linnas poliitilistel ametikohtadel.

Pole selge, mida hakkab tegema linnavolikogusse isikumandaadiga valitud Edgar Savisaar. Kui ta loobub oma mandaadist, läheb see IRLile.