16. oktoobril 2005 valitud linnavolikogu kuuenda koosseisu volitused algasid sama aasta 9. novembrist, mil toimus esimene istung ning teistkordselt valiti volikogu esimeheks Toomas Vitsut.

Nelja aasta jooksul on volikogu pidanud 92 istungit, tänane lõpuistung on 93. Selle aja vältel on menetletud enam kui poolteist tuhat eelnõud: täpsemalt on neid kokku menetlusse esitatud 1586, millest ei toetatud 76, tagasi võeti 60 ja 13 arvati menetlusest välja. Nelja aasta töötulemuseks on 1184 otsust ja 229 määrust.

Tallinna linnavolikogu kuuendasse koosseisu on kuulunud kokku 101 liiget. Enam kui pooled (33) praegusest 63 linnavolinikust on kuulunud volikogusse alates selle koosseisu algusest. Kõigist senisest 92 istungist on ainsana osa võtnud Juri Poljakov; hiljem liikmeks saanud Jaak Vihmand on samuti osalenud kõigil istungitel (mõlemad Keskerakonna fraktsioonist). Ühelt istungilt on puudunud volikogu esimees Toomas Vitsut, samuti Toomas Sepp, Ruslana Veber ja Vjatšeslav Prussakov (kõik Keskerakond). Kõige vähem — 56 istungist 19 — on kohal olnud Jüri Pino (IRL). Umbes pooltel istungitel osalesid Aivar Kuusmaa, Erika Salumäe ja Liisa-Ly Pakosta.

Poolteise aasta vältel, kui on kasutusel olnud automaatne sõnavõttude registreerimise süsteem, olid sagedasemad sõnavõtjad ja küsijad Tarmo Kruusimäe, Matti Tarum, Ülle Rajasalu, Tiina Mägi ja Nikolai Stelmach.

Linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti hinnangul läbis nii mõnigi noor volinik möödunud nelja aastaga poliitilise kooli. „Staažikate kolleegide hinnangul jäi väitluskultuur selles koosseisus varasematele alla, kuid oma õpipoisi- ja selliaja läbi teinud noortest poliitikutest saame edaspidi kindlasti veel palju kuulda,“ arvab Vitsut.

Linnavolikogu VI koosseisu viimane istung algab tavapäraselt kell 16 volikogu saalis, kuid pärast päevakorraküsimuste otsustamist siirduvad volinikud Tallinna raekotta, kus teevad kokkuvõtte nelja-aastasest tööst. 18. oktoobril valitavas Tallinna linnavolikogus on senise 63 asemel 79 volinikku.