"Edgar Savisaare juhtimisel on Eesti Keskerakond saavutanud väga häid tulemusi nii kohalikel, riigikogu kui ka Euroopa Parlamendi valimistel. Eriti märkimisväärne on Edgar Savisaare panus Keskerakonna edusse läbi tema isikliku häältesaagi," ütlevad linnavolinikud ühisavalduses.

"Valijate usaldust Savisaare vastu on selgelt näidanud valimised pealinnas, kus Keskerakond on saavutanud absoluutse enamuse juba neljal järjestikusel valimisperioodil alates 2002. aastast," rõhutavad keskfraktsiooni liikmed.

"Absoluutne enamus Tallinna linnavolikogus on võimaldanud Keskerakonnal viia ellu inimkeskset ja hoolivat poliitikat, mille tulemusel on Eesti pealinn jõudsalt arenenud. Tallinna edukus on eeskujuks kogu riigile ning arengu jätkumiseks võetakse ette üha suuremaid projekte. Meie pealinna eduloost innovaatiliste ideede – näiteks tasuta ühistranspordi – elluviimisel räägitakse Euroopas ning ka kaugemal. See edulugu on teoks saanud linnapea Edgar Savisaare juhtimisel."

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed ei mõista juhi vahetamise soovi olukorras, kus erakondade populaarsusuuringud näitavad Keskerakonna suurt toetust rahva seas ning konkurentide ees üle kogu Eesti.

"Just neil põhjustel soovime järgmistele, 2017. aastal toimuvatele kohalikele valimistele vastu minna Edgar Savisaare juhtimisel nii Tallinnas kui ka Keskerakonnas ja soovitame kõigil keskerakondlastel toetada esimehe kohale Edgar Savisaare kandidatuuri."