Tallinnas toimub juba mitmendat aastat üritustesari "Eakate filmiklubi". Käesoleval hooajal näeb filme Solarise Apollos.

Üks lugeja kirjutas Delfile, et eile juhtus äärmiselt kurb ja inetu lugu. "Kontrolliti, kas kinoklubi kaart on, kuid keegi polnud planeerinud, kui palju inimesi tuleb, kas nad saali mahuvad," kirjeldas lugeja. "Saal täitus pensionäridest, istekohti enam polnud ja ka trepialune sai täis. Öeldi, et saali enam juurde ei lasta. Kui palju inimesi ukse taha jäi, ei näinud. Siis ühtäkki teatati, et ka trepiastmetel ei tohi istuda ja paluti liigsetel inimestel (30-35 inimest) saalist välja minna," lisas ta.

Osa inimesi olnud suisa pisarsilmi ning kurvad, et põhjuseta nii kaugele tuldi. Korraldajate poolt kohapeal siiski vabandati ja alternatiiviks pakuti tänaseks Konstantin Vassiljevist valminud film "Kastist väljas", mille sihtgrupp aga on suuresti teine kui eespool mainitud linateosel. "Tulid ühistranspordiga kohale. Nägid liikumisega vaeva, ikka vanust 70 ja enam," kurvastas lugeja. Ta imestab, kas üritust korraldavad ametnikud ei osanud planeerida, et filmi vastu nõnda suur huvi.

Üritus on korraldatud kolme linnaosa koostöös - Kristiine, Põhja-Tallinn ja Kesklinn. Delfi pöördus küsimustega Kesklinna vanema Vladimir Sveti poole. Just tema avas oktoobri esimeses pooles Apollos pildulikult eakate filmiklubi seansi, kus näidati kohalikku filmi "Kohtunik".

Mis läks ürituse korraldamisega valesti ja mida planeeritakse teha edaspidi paremini, et pensionärid kinosaali ukse taha ei peaks jääma?

Linna poolt selgitas olukorda pressiosakond - saates pressiteate, kus kiidetakse suurt huvi filmide vastu. Märgitakse, et järgmisteks kordadeks üüritakse lisasaal.

"Muidugi on kahju, et osal huvilistest pidi eile film nägemata jääma, aga kindlasti aitab seda korvata asemele pakutav võimalus. Teisalt aga kinnitab huvi kasv, et oleme käesolevaks hooajaks suutnud kokku panna eakatele meelepärase filmikava," sõnas Kesklinna vanema asetäitja Anu Aus pressiteate vahendusel.

"On rõõmustav, et meie eakad kasutavad aktiivselt neile pakutud võimalust tulla kodunt välja, minna kinno ja suhelda eakaaslastega. See veenab meid, et tasuta kinoseanssidega tuleb jätkata ka tuleval aastal," lisas omalt poolt Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. Teates sai sõna ka Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe, kes lisas, et tegemist on sotsiaalse projektiga, mille järele kasvav vajadus.

Järgmine seanss on 5. novembril, mil linastub "Pavarotti".