"Meie oleme võtnud kursi, et me ei kavatsegi koole sulgeda, vähemalt mitte lähemail aastatel. Põhjus on ka selge – Tallinna laste arv ei lange sedavõrd, et me peaksime koole rutuga kinni panema. Viimased kolm aastat on esimestesse klassidesse minejate arv kogu aeg kasvanud. Järgmisel aastal kasvab nende hulk veelgi rohkem kui 300 laste võrra võrreldes varasemate prognoosidega,“ rääkis Savisaar haridusteemalisel omavalitsusfoorumil.

Tallinna linnavalitsus on aga esitanud volikogule Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide võrgu korrastamise kava 2013-2021. Muuhulgas selgub sellest, et kavas on gümnaasiumiosade sulgemine - 29 eesti õppekeelega koolist jääb gümnaasiumiharidust andma 19 ja 21 vene õppekeelega tänasest koolist jääb gümnaasiumiharidust andma 10 kooli, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart nentis, et gümnaasiumiõpilaste arv on Tallinnas pikas plaanis langemas. "Kui meid ootab põhikooliõpilaste arvu kasv - ja peame lähtuma sellest, et lähiaastail me ei kavatse ehitada palju uusi hooneid, sest meid ootab pärast seda ka teine periood, kus õpilaste arv hakkab langema -, siis lähtuvalt sellest peamegi välja ehitama selle süsteemi nii, et see oleks paindlik. Seal, kus on võimalik säilitada gümnaasiumiaste, võib ta jääda, aga kus pole võimalik ja otstarbekas seda teha, nendest koolidest peavad saama põhikoolid," rääkis Kõlvart.