"Paistab, et peale ettevõtjatega kohtumist, on ka linn mõistuse pähe võtnud. Täna on tehtud esimene samm, on kuulda võetud neid, keda antud eelnõu konkreetselt ka puudutab. Ei saa olla nii, et kahe käega võtame aga vastu ei anna. Ettevõtjad toovad nii riigi kui ka linna eelarvesse olulise osa, selleks, et see jätkuks, tuleb teha koostööd," ütles Tallinna linnavolikogu liige Olle Koop (Isamaa).

Volikogu liige Rainer Vakra (SDE) sõnul tegeles linnavalitsus mitu kuud asendustegevusega ja sai nüüd aru, et neil pole hääli koos, et rohmakalt koostatud alkoholimüügi piirang läbi suruda.

"Alkoholi liigtarbimisega võitlemisega peab loomulikult tegelema – samuti tuleb tagada öörahu ja turvalisus. Abi võiks olla hoopis sellest, kui meelelahutusasutused palkaksid turvamehed, kes ukse ees ja selle läheduses korda peaksid. Ka ööbusside käimapanekust on aastaid räägitud... Need lahendused aitaksid linnas lärmamist vähendada ja seda olenemata kellaajast," sõnas Vakra.

"Ja kokkuvõttes ootavad tallinlased, et teed oleksid korras, ühistransport mugavam ning sotsiaalteenused kvaliteetsed ja kättesaadavad. Ilmselt soovib linnapea Kõlvart kõikvõimalike muude küsimustega tegeledes juhtida tähelepanu kõrvale Keskerakonna koostöölt EKRE-ga riigis ja Tallinnas," lisas ta.

28. novembri Tallinna linnavolikogu päevakorras oli määruse punkt “Alkohoolse joogi jaemüügi ja alkoholi reklaami kitsendused”, millega oli plaanis piirata alkoholi müüki Tallinna linnas. Alkohoolse joogi jaemüügil kohapeal tarbimiseks oleksid kehtima hakanud järgnevad piirangud: jaemüügil kohapeal tarbimiseks oleks keelatud esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl ajavahemikul kella 02.00-st kuni 06.00-ni ning laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kella 03.00-st kuni 07.00-ni. Piirangud ei oleks kehtinud ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit.

"Loodetavasti ei tule linn sama eelnõuga uuele ringile ja veelgi parem, loodetavasti ei tule üldse rohkem selle eelnõuga volikogu ette vaid leiab koostöös ettevõtjatega lahenduse, mis ka reaalselt probleemi lahendab," lisas Koop.