Volikogule esitatud eelnõu järgi hakkavad kehtima järgmised piirangud: kohapeal tarbimiseks mõeldud alkoholi jaemüük on keelatud esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl ajavahemikul kella 02.00-st kuni 06.00-ni ning laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kella 03.00-st kuni 07.00‑ni.

Piiranguid ei laiene rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaama ja sadama hoonetes ainult reisijatele ette nähtud alal asuvas müügikohas. Samuti tehakse erisus majutusettevõtetele ning kasioonodele.

Piirangud ei kehti ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit.

Eelnõu seletuskirjas tuuakse probleemina esile, et meelelahutusasutuste öise tegevuse tõttu kandub muusika edasi sama hoone korteritesse ja/või tänavale ning elanike kaebusi eiratakse.

"Meelelahutusasutuse kliendid, kes on alkoholijoobes, võivad öisel ajal avalikus linnaruumis panna toime õigusrikkumisi või sattuda ise õigusrikkumise ohvriks. Inimesed suitsetavad ja suhtlevad tänaval, joobes isikute vahel tekivad tülid ja kaklused. Tänaval tarbitakse alkohoolseid jooke, karjutakse, urineeritakse, oksendatakse, loobitakse maha prahti ja suitsukonisid, lõhutakse pudeleid ja ka teistele isikutele kuuluvat vara," seisab seletuskirjas. "Meelelahutusasutuse läheduses elavate või viibivate (nt hotellikülastajad) isikute turvatunne ja öörahu on häiritud."

Veel pannakse seletuskirjas meelelahutusasutust pidavatele ettevõtjatele süüks, et nad ei ole mõistnud, et nad vastutavad ka selle eest, mis toimub nende tegevuskohast väljas – tänaval.

Möödunud kuul ütles Põhja prefekt Kristian Jaani Delfile, et politsei toetab Tallinnas täiendavaid alkoholi müügipiiranguid. Ta selgitas, et Tallinnas tehakse politseile ööpäeva jooksul keskmiselt 65 väljakutset, millest umbes 20 ehk ligikaudu kolmandik on seotud kakluse või joobes isikuga.