“See tähendab, et Keskerakonnale jääb neli ja Reformierakonnale samuti neli linnaosa vanema kohta,” ütles BNS-ile Reformierakonda kuuluv Nõmme linnaosa vanem Urmas Paet (pildil).

Keskerakonnale jäävad Lasnamäe, Mustamäe, Põhja-Tallinna ja Kristiine vanemate kohad ning Reformierakonnale Nõmme, Haabersti, Kesklinna ja Pirita vanemate kohad.

Paeti sõnul on veel vara rääkida konkreetsetest isikutest, kuid tema sõnul jäävad osad ametikohad kindlasti samadele isikutele, nagu seni.

Linnaosade vanemate kohtade jaotus oli viimane vaidlusküsimus Keskerakonna ja Reformierakona vahel ning reede ennelõunal allkirjastavad erakonnad liidulepingu.

“Keskerakonna ja Reformierakonna esindajad allkirjastavad koalitisoonilepingu reedel kell 11 Olümpia hotellis,” ütles BNS-ile läbirääkimistel Keskerakonda esindanud Evelyn Sepp.

Osalised leppisid neljapäeval kokku, et Reformierakonnale jääb linnavolikogu esimehe koht, abilinnapeade kohad jaotuvad võrdselt, kummalegi kolm. Linnapea koht jäi Keskerakonna omaks.

Ka programmilistes seisukohtades on kõigis küsimustes ühised seisukohad sõnastatud.

Keskerakond sai 63-liikmelisse Tallinna linnavolikokku 32, Reformierakond 11 kohta. Eelmises 64-liikmelises volikogus oli Keskerakonnal 26 mandaati, Reformierakonnal kaheksa.

Ka senises Tallinna võimuliidus on Reformierakonnal linnavolikogu esimehe ja kolme abilinnapea koht. Keskerakonna käes on Tallinna linnapea ja samuti kolme abilinnapea kohad.