Linnamuuseumi direktori ametikoha täitmiseks moodustatud konkursikomisjon valis ühehäälselt uueks muuseumi juhiks Kalmar Ulmi, kes on töötanud muuseumi arendusjuhina 2008. aastast ja enne seda 2007. aastast samas teadurina.

Senine direktor Maruta Varrak on muuseumis töötanud enam kui 40 aastat, sellest viimased 17,5 aastat direktorina, lahkub töölt 30. aprillil.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart tunnustab ja hindab kõrgelt senise muuseumi direktori Maruta Varraku panust muuseumi arengusse. "Tallinna Linnamuuseum on nende aastatega väga-väga palju muutunud ning pakub täna nii linlastele kui linnakülalistele mitmekülgset ja põnevat avastamist," märkis Kõlvart.

"Ainuüksi viimastel aastatel on muuseum avanud mitmeid uusi ekspositsioone, bastionikäigud on kujunenud tõeliseks turismimagnetiks ja laste üheks vaieldamatuks lemmikuks on saanud Miia-Milla-Manda muuseum Kadriorus. Linnamuuseumi üheks uuemaks väljakutseks võib aga pidada peatselt taasavatavat Neitsitorni, misläbi avaneb muuseumil võimalus taas tutvustada meie väärtuslikku, UNESCO maailmapärandisse kuuluvat linnakindlustuste ansamblit ja linna värvikat ajalugu," ütles Kõlvart.

Tallinna Linnamuuseum on Tallinna linna asutus, mille ülesandeks on koguda, uurida ja säilitada Tallinna ajalooga ja tema elanike elukeskkonnaga seotud kultuuriväärtuslikke asju ja ainest ning korraldada selle üldsusele vahendamist, teaduslikele, hariduslikel ja meelelahutuslikel eesmärkidel.

Möödunud aasta 15. detsembril tähistas linnamuuseum oma 75. juubelit.