"Kiri jõudis meieni eile hommikul. Olime tegelikult kõnealuse punkti pildistamise ja filmimise kohta selleks hetkeks juba ära muutnud, sest saime tagasisidet harrastusfotograafidelt, kelles see tekitas segadust," rääkis SA teabejuht Sten Weidebaum Delfile.

"Antud punkt oli algselt kirjutatud sisse mitte soovist takistada kellelgi laulu- ja tantsupeal pilti tegemast, vaid oli samas reas suurte suurte esemetega nagu näiteks piknikukorvid ja vihmavarjud, mis võtavad füüsiliselt palju ruumi. Punkti mõte oli selles, et kui keegi soovib suuremalt salvestada, siis suunatakse ta pressikeskusesse, kus saab akrediteeringu," selgitas Weidenbaum.

Avaliku loa saamisel see punkt teabejuhi sõnul kindlasti takistuseks ei saa.

Weidenbaum rõhutas veel seda, et pidu tõotab tulla mahukas ning suured esemed tasub võimalusel siiski koju jätta. "Keegi ei keela pildistamast või oma toitu kaasa võtmast, aga on palve jätta koju piknikukorvid, mida ei anna kokku voltida. Jätame ikka naabrile ka ruumi!"

Linnaplaneerimise ameti linnadisainer Urmas Kaldaru saatis eile õiguskantslerile ja laulupeo korraldajatele kirja, kus selgitas, et ei pea ta võimalikuks laulu- ja tantsupeo avaliku ürituse loa taotluse kooskõlastamist, sest peo sisekorraeeskirjas on keelatud esemete nimekirjas professionaalsed foto- ja videosalvestusseadmed, mida tohivad kaasa võtta vaid akrediteeritud ajakirjanikud.