Delfi soovis homme toimuva venekeelse etteütlusega Totalnõi Diktant seoses Tallinna volikogu esimehelt ja Totalnõi Diktanti korraldajalt Mihhail Kõlvartilt vastust küsimusele, kas ürituse korraldamiseks kulub ka Tallinna linna raha. Kõlvart ütles aga telefonis, et telefoni teel ta intervjuud ei anna ning palus saata küsimused kirjalikult. Nendele vastas aga Kõlvarti asemel hoopis Tallinna linnakantselei meediajuht Betina Beškina.

"Vastuseks Teie küsimustele teatan, et Tallinna linn ei ole Totalnõi Diktanti toetaja, vaid ürituse korraldaja. Eelmisel aastal oli ürituse korraldamise kulu 37 000 eurot, etteütlusel osales kokku 3 000 inimest. Korraldamisel osales ca 150 inimest, kellest enamik olid vabatahtlikud," ütles Beškina.

"Dima Bilan loeb homme Alexela kontserdimajas ette etteütluse teksti. Tallinna poolt ei ole Dima Bilanile tasu ette nähtud," kinnitas Beškina.

Kuna Beškina vastusest polnud üheselt aru saada, kas etteütluse korraldamisele kulub ka Tallinna linna raha, siis esitas Delfi Beškinale selle kohta täiendava küsimuse. Kella 16-ks aga polnud sellele vastust tulnud.

Totaalne etteütlus on mastaapne rahvusvaheline üritus, mis leiab igal aastal aset fondi "Vene maailm" (Russkii Mir) egiidi all. Fond loodi 2007. aastal kahe ministeeriumi, välis- ja haridusministeeriumi poolt. Viimastel aastatel on "Vene maailmast" saanud üks toimivaid Vene välispoliitilise tegevuse instrumente.