“Kinni panemist me ei plaani,” öeldi Delfile Tallinna lennujaama infotelefonist. Lennujaam suleb uksed pärast viimase lennuki saabumist ning avab need uuesti hommikul pool neli. “Eks me anname teada, kui midagi muutub.”

Islandi vulkaani tolmupilv on peatanud lennuliikluse mitmetes Norra ja Rootsi lennujaamades — muu hulgas on suletud Oslo, Kiruna, Luleå, Skellefteå, Karlstadi, Borlänge ja neist põhjapool asuvatel lennuväljad. Suurbritannia õhuruum on samuti suletud, ei tööta ka Heathrow lennujaam.

Kauppalehti andmetel sulgeb Helsingi-Vantaa lennuväli uksed täna õhtul kell üheksa. Põhja- ja Kesk-Soomes on kõik lennud ära jäetud.

Lennuliiklus on sassis ka mujal Euroopas - piiranguid on kehtestatud Iirimaal, Belgias, Hollandis, Šveitsis ja Prantsusmaal. Segadus annab tunda ka mujal maailmas, sest Põhjamaadesse ja Briti saartele suunduvaid lende jäetakse igal pool ära.

Õhuruumi sulgemine tähendab ka lennujaamade sulgemist ning seega ei tasu inimestel lennujaama igaks juhuks oootama minna.

Samuti pole selge, kaua piirangud kestavad, sest Islandi vulkaan on endiselt aktiivne ning spetsialistide hinnangul võib tuhka õhku paiskuda veel nädalaid. Prognooside kohaselt võib tuhapilv Eestisse jõuda reede hommikul või päeval.