Eelmise aasta lõpus tellitud ekspertiis näitas, et raadiotorni rõdud veel alla kukkuma ei hakka, küll aga on võimalik, et sealt kukub alla suuri krohvitükke, vahendab ERR Uudised.

"Sees on ruumides väga palju hallitust, niiskust - sellist olukorda, kus meie, eestlased suudame töötada, aga välismaa ajakirjanikke ma küll ei suudaks tööle sundida seal," ütles SA Tallinna Lauluväljak juhataja Riho Rõõmus "Aktuaalsele kaamerale".

Plaanide järgi peaks raadiotorni tulema korralikud ruumid, mida saaks kasutada pressikeskuse või mõne muu teenistuse tööruumidena. Seni ei ole Tallinna linn selle jaoks raha leidnud, kuigi SA Tallinna Lauluväljak on korduvalt kultuuriväärtuste ameti poole murega pöördunud.

Teine probleem puudutab laulukaart. Laulukaare ülemist jämedat betooni täis toru hoiavad püsti trossid, mille eluiga peaks need valmistanud tehase sõnul olema 25 aastat, ent lauluväljakul on need kasutuses aga juba 60 aastat. Selleks, et purunevate trosside tõttu ei juhtuks rahvast täis laulukaare all katastroofi, tellib SA Tallinna Lauluväljak juba lähinädalail ekspertiisi ära. Pärast seda selgub, kas ja kui suure summa eest on kaart vaja remontida.