Tallinna volikogu otsustas 14. juunil lõpetada lastehaigla ja kesklinna lastepolikliiniku tegevuse ning moodustada nende vara baasil koos Nõmme haigla lasteosakonnaga Sihtasutus Tallinna Lastehaigla.

Linnavalitsuse korralduse eelnõu järgi hakkab lastehaigla ja lastepolikliiniku likvideerimiskomisjoni juhtima Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti peaökonomist Veikko Kapsta. Komisjoni hakkab kuuluma veel kaheksa inimest sotsiaal- ja tervishoiuametist, lastehaiglast ja lastepolikliinikust.

Kolme ühendatava haigla kinnis- ja vallasvara kogumaksumusega 66,6 miljonit krooni läheb Sihtasutuse Tallinna Lastehaigla valdusesse.

Volikogu määras Tallinna lastehaigla juhatuse esimeheks Tallinna lastehaigla senise peaarsti Merike Martsinsoni. Haigla nõukogusse kuuluvad Maret Maripuu, Siiri Oviir, Adik Levin, Jegeni Tomberg, Keit Pentus ja Annika Laas.

Tallinna linnavalitsus peab järgmise aasta eelarve koostamisel eraldama Tallinna lastehaigla asutamisega seotud kulude katteks 8,9 miljonit krooni.

Tallinn kavatseb ühendada ka ülejäänud linna haiglad. Magdaleena haigla, keskhaigla, hooldushaigla, diagnostikakeskuse ning Mäekalda ja Tõnismäe polikliiniku ühendamisel tekib Ida-Tallinna keskhaigla. Meremeeste haigla, Pelgulinna haigla, Nõmme haigla, Wismari haigla, Merimetsa haigla, Järve haigla ja Väike-Õismäe polikliiniku ühinemisel tekib Lääne-Tallinna keskhaigla.

Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaigla asutamine tuleb Tallinna linnavolikogus arutlusele pärast suvepuhkust.

Tallinna haiglavõrgu reformimise eesmärk on tõsta teenindamise ja arstide töö kvaliteeti ning parandada patsientide ja töötajate olmet. Väikeste haiglate ühendamine aitab linnavalitsuse hinnangul muuta töö senisest ökonoomsemaks.

Tallinna haiglate liitmise projekt lähtub mullu kevadel valitsuses kinnitatud Eesti tervishoiuprojektist aastani 2015.