Näiteks Tallinna Kiikhobu lasteaias oli reedel just selliste sümptomitega kodus umbes kakskümmend last, haigeks jääma hakati neljapäeval. "Tänaseks on see juba möödas ja kohal on tavapärane arv lapsi," ütles lasteaia direktor Katrin Rasina.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri ütles, et tegu on tõenäoliselt Norwalki viirusega. "Kui sellega kaasneb palavik, oksendamine ja see kestab paar päeva - sellisele kirjeldusele vastab reeglina Norwalki viirus. Arsti juurde sellega üldjuhul ei jõuta, inimene saab enne terveks. See tähendab, et meieni jõuab selle kohta suhteliselt vähe infot," sõnas Saluri.

Norwalki viirus levib väga kergesti ja leviku takistamine nõuab väga suurt puhtusepidamist ja hügieeninõuete täitmist. Juba ühe tualeti kasutamine võib viia selleni, et haigus kollektiivis leviks - kui väga piinlikku puhtust ei hoita. Kergesti leviv nakkus võib hooaja jooksul mitu tiiru teha. Kui ta on liikvel ühes kohas, ei tähenda see, et nakkus üle Eesti leviks.

Info terviseameti lehelt:
Talvine oksendustõbi ehk Norwalki viiruse tekkeline äge enteropaatia ehk noroviirus

Noroviirusnakkuse haiguspilti iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhuvalu, peavalu, lihasvalu ja palavik. Noroviirused levivad fekaal-oraalsel teel ning oksendava inimese läheduses ka piisknakkusena. Noroviirused levivad kergesti laste- aga ka täiskasvanute kollektiivides, kus võivad esineda rühmaviisiliste haigestumistena.