Kirjas kutsub Veeber noori üles minema 5. oktoobril Toompeale, et avaldada meelt kooseluseaduse vastu. Kusjuures kirjas väidab ta, et kooseluseadus annab õiguse registreerida ametlikult samasooliste abielu, millest seni seaduse menetlemise raames juttu pole olnud.

Samuti kutsutakse kirjas üles tegema otsustavaid samme traditsioonilise perekonna kaitseks, sest muidu „hakkab homoideoloogia pealetung Eesti ühiskonda radikaalselt ümber kujundama (nagu on toimunud Hollandis jt. Lääneriikides), mistõttu ühiskonnas tekib palju rohkem sallimatust ja sotsiaalseid probleeme.“

Ühe meili saanud kooli töötaja sõnul nad kindlasti meili õpetajatele ja õpilastele ei edasta, sest poliitilise sisuga kirja pole kohane koolis levitada. Tema hinnangul tuleb koolile päeva jooksul küll palju meile, kuid sellised kirjad on väga harvad.

Üllataval kombel on kiri saadetud välja Tallinna ülikooli meiliaadressilt. Ülikooli kommunikatsioonijuhi Krista Musta sõnul pole Anna Veeberi näol tegu nende töötaja ega üliõpilasega. „Antud inimene on olnud meil külalisüliõpilane,“ sõnas Must.

"Tartu ülikooli üliõpilane Anna Veeber õppis möödunud kevadsemestril külalisüliõpilasena Tallinna ülikoolis ning omas sel perioodil ka ülikooli meiliaadressi. On tavapärane, et üliõpilased ja ka avatud õppijad kasutavad õpinguperioodil ülikooli meiliaadresse. Pärast õpingute lõppemist jäävad meiliaadressid kasutusse veel viieks kuuks, et tudengitel säiliks meilikonto, kui nad jätkavad õpinguid järgmisel haridustasemel," lisas Must.