Tallinna haridusameti hariduskorralduse teenistuse üldhariduse osakonna juhataja ning Tallinna info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) nõukogu liige Viivi Lokki sõnul Tallinna koolides praegu sarnast süsteemi kasutusel pole, kuid tulevikukooli projekti raames on kavas kasutusele võtta magnetkaart, mis toimiks nii õpilaspiletina kui ka näiteks koolisöögi või ühistranspordipileti eest maksmisel, kirjutab Meie Maa.

“Vaid Gustav Adolfi gümnaasiumis on midagi sarnast nagu Kuressaare gümnaasiumis, kuid nende kasutamise kogemus on lühem,” lisas Viivi Lokk.

Kuressaare gümnaasiumis on õpilastel olnud juba mitmeid aastaid võimalus raamatukogust raamatuid laenutades või koolisöögi eest makstes magnetkaarti kasutada.

Viivi Lokk sõnas naljaga pooleks, et kõige suuremat mõju avaldas Tallinna haridusametnikele ja õpetajatele siiski õpilaste vaikne olek. “Teil on mittekarjuvad lapsed, see rabas meid jalust,” lausus Lokk. “Ja teil ei kasutata koolikella. Aga kõik lapsed on ikka distsiplineeritud ja korralikud.”