Tänavu mais algatas linnavalitsus otsuse eelnõu, mille eesmärk oli erasektorist konkursi korras leida kümne kooli renoveerijad. Erapartneri hooleks jääb vastavate koolide renoveerimine, ehitustööde finantseerimine ning pikaajaline haldamine ja hooldamine vastavalt linna poolt koostatud lähteülesannetele. Linn hakkab erapartnerile maksma lepingus fikseeritud üüri, mille muutumine on seotud tarbijahinnaindeksi muutustega.

Pelgulinna Gümnaasiumi, Tallinna 32. Keskkooli, Tallinna Kristiine Gümnaasiumi, Tallinna Laagna Gümnaasiumi ja Kalamaja Põhikooli hakkab renoveerima, haldama ja hooldama Vivatex Holding OÜ, keskmiseks üürihinnaks on 162,2 kr/m2, teatas Tallinna pressiteenistus.

Karjamaa Gümnaasiumi, Haabersti Vene Gümnaasiumi, Tallinna Sikupilli Keskkooli, Tallinna Nõmme Gümnaasium ja Tallinna Ühisgümnaasiumi aga parimaks pakkumiseks osutunud OÜ BCA Center ja keskmine üürihind 155 kr/m2.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on linn käivitanud koolide renoveerimise suuremahulise programmi, mille eesmärgiks on koostöös riigi ja erasektoriga kõik kehvas seisus Tallinna koolimajad 2009. aastaks korda teha.

“Kaasaegse õpikeskkonna loomine on linnale väga oluline,” märkis Jäppinen. “Kaasaegsete tingimuste saavutamiseks, arvestades koolihoonete vanust ja seisukorda, tuleb koolid võimalikult kiiresti renoveerida. Avaliku ja erasektori kostöös saavad pealinna koolid kiiresti korda. Investeeringuna linnaeelarvest kuluks kõigi koolide kordategemiseks 15 aastat,” sõnas Jäppinen.

Lähiajal on linn valmis uut renoveeritavate koolide paketti kokku panema.