Linn hindab Riigi Kinnisvara pakutud tingimusi kahjulikeks ja nõuab rohkem otsustusõigust, teatab ETV Online.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul ei takista remondi edasilükkumine õppetöö alustamist.

Jäppinen toob näiteks, et kui kuue äsjarenoveeritud pealinna kooli korrashoiukulud on 30 krooni ruutmeetri kohta aastas, siis Riigi Kinnisvara AS küsib 83 krooni. Linnavalitsus on oma tingimused esitanud.

“Meie eesmärk on sõlmida lepingud tingimusel, kui see rahavoog annab meile võrreldes praegu pakutud tingimustega kolmandiku võrra kasu,” märkis Jäppinen.

Vene õppekeelega Mustamäe humanitaargümnaasium on üks neljast terve suve remondi ootel olevast koolist. Ehkki uue õppeaasta algus pole enam mägede taga, lubab Jäppinen, et remont siiski algab. “Niipea kui on lepingud sõlmitud, on seal esimeseks tööks akende vahetus ja kooliga on kokkulepe, et kool suudab õppetöö korraldada nii, et akende vahetus toimub õppetöö ajal. See on kõige karjuvam probleem. Ülejäänud koolides pole mingit takistust õppetöö alustamiseks,” lausus Jäppinen.

Linnapea Tõnis Palts ei tunnista, et Res Publica väljamõeldud Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi idee oleks luhtunud. “See on jätkuv läbirääkimiste teema, mida paremaks hinda saab, seda parem. Ma pigem ütlen, et kui 25. augusti volikogus saab selle vastu võtta, siis on see pigem võit, sest kuus kooli on siis täiendavaid vahendeid saanud sisuliselt riigi käest,” kinnitas Palts “Aktuaalsele kaamerale”.