Eile kinnitas haridusamet õpilaste nimekirjad, kellele on vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele ja linnavalitsuse määrusele määratud elukohajärgsed koolid.

Rahvastikuregistris oli kooliealisi lapsi 1. veebruari 2011 seisuga 4200. Haridusameti juhataja käskkirjaga kinnitati koolikoht 4315 lapsele, kelle hulgast 2990 kinnitas õppekoha enda poolt soovitud koolis juba 1. maiks ning 1325 lapsele määras kooli komisjon.

Haridusamet täitis endale püstitatud eesmärgid – lähtuda koolide määramisel Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest, arvestada maksimaalselt vanemate soove ning säilitada koolide omanäolisus. Koolide määramise protsess lõppes enne määrusega kehtestatud tähtaega ning sel aastal kinnitati õpilaste nimekirjad ka varem kui eelmistel aastatel, mil seda tehti 5. juuniks.

Elukohajärgse kooli määramise alused tulenesid Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest (PGS). Koolide määramisel arvestas komisjon kolme peamise kriteeriumiga: lapse Rahvastikuregistri (RR) järgne elukoha lähedus koolile ja sama pere teiste laste õppimine samas koolis; elukoha lähedus koolile; sama pere teiste laste õppimine samas koolis.

Alates 23. juunist saavad vanemad, kes pole määratud kooliga rahul, valida mõne muu kooli, kus on vabu kohti. Vastuvõtt toimub siis koolide vastuvõtukordade alusel, komisjon enam koolikohti ei määra.