Nii suurtes linnaraamatukogudes kui ka väiksemates maaraamatukogudes oli jaanuarist juulini kõige nõutum aga Vahur Kersna raamat "7X7".

Tallinna keskraamatukogus järgnesid Kersnale perekond Petrone teosed - Justin Petrone "Minu Eesti" 1. osa ning Epp Petrone "Minu Ameerika" 2. osa. Lisaks samade autorite sama sarja teised osad ning Kati Lumiste "Minu Ibiza: vaba armastuse saar".

Eesti ilukirjandusest oli esikohal Andrus Kivirähki "Rehepapp", populaarsed olid ka Viivi Luige "Varjuteater" ning Indrek Hargla "Apteeker Melchiori" lood.

Tõlkekirjanduse esikahekümnest ei leia ühtegi Barbara Cartlandi teost. Esiviisikus on hoopis William Goldingu "Kärbeste jumal", Sofi Oksaneni "Puhastus", William Shekespeare'i "Hamlet", Mihhail Bulgakovi "Meister ja Margarita" ning Oscar Wilde'i "Dorian Gray portee".

Tallinna keskraamatukogu juht Kaie Holm ütles Delfile, et raamatute tellimine ei ole võrreldes varasemate aastatega muutunud. "Oleme alati jälginud, millist kirjandust ja kui palju osta. Komplekteerime eelisjärjekorras algupärast eesti kirjandust nii lastele kui ka täiskasvanutele. Jälgime raamatute valikul Eesti kultuurkapitali ja Eesti lastekirjanduse keskuse soovitusi."

Tallinna keskraamatukogu sai Holmi sõnul sel aastal sama palju riigipoolset toetust kui 2011. aastal. "Lisaks riigipoolsele toetusele saame komplekteerimise eelarvesse vahendeid ka Tallinna linnalt ning just linnapoolne summa suurenes sel aastal oluliselt".

"Kahjuks ei võimalda eelarve osta raamatuid nii suures mahus, kui meie lugejad vajavad. Lugejaid peavad seetõttu soovitud raamatut tihti väga pikalt ootama," ütles Holm.

Vaata 2012. aasta esimese poolaasta loetavamaid raamatuid Tallinna keskraamatukogu kodulehelt