14. detsembril toimus Valga kultuurimajas Eduard Tomani ja Heidy Tamme kontsert. Kesklinna valitsus tasus ruumide üüri eest 731 eurot, lisaks maksis linnaosavalitsus kinni ka osalejate honorarid ja kringli külalistele. Tamme kandideerib Keskerakonna nimekirjas Näämega samas ringkonnas, Toman kandideerib Tallinnas Mustamäe ja Nõmme ringkonnas.

18. jaanuaril toimus Valga kultuurimajas aga "Tallinna kesklinna valitsuse kohtumine valgalastega", nagu seda üritust lepingus kirjeldati. Kesklinna valitsus tasus jälle üüri, seekord 692 eurot, muid kulusid Nääme sõnul polnud.

Jaanuarikuisel üritusel kohtusid Valga puuetega inimeste koja inimesed Tallinna Kesklinna sotsiaalkeskuse ansambliga "Vanaisad" ja naisteansambliga "Miraaž". Alguses aeti juttu, siis toimus kontsert, selgitas Nääme.

Nääme sõnul olid need üritused seotud Valgaga sõlmitud koostööleppega. Kas kõigel sellel võis olla miski seos lähenevate valimistega, kus Nääme on Keskerakonna kandidaat sealsamas Valgas? Alar Nääme selgitab.

Paratamatult tekib küsimus, et kui te kandideerite Valga linnas ja Tallinna kesklinna raha eest korraldatakse Valgas üritusi, siis kas see on seotud teie valimiskampaaniaga?

Eks seda ole peale valimisi näha, kui ma neid üritusi ja Valgaga koostööd edasi tahan teha. Seda ei ole võibolla mõtet niimoodi kirjutada, aga olen kogu aeg Lõuna-Eestis muret tundnud. Kuna olen siit pärit ja Valgas ca kümme aastat elanud.

Kas teie jaoks need kohtumised olid ka võimalused tutvustada end kui riigikogu valimiste kandidaati?

Loomulikult on see võimalus tutvustada. Selles mõttes, et ma ei pidanud ühtegi agiteerimise kõnet ega sellist asja, kõik oli seotud koostööleppega.

Kas te mingit huvide konflikti ei näe selles, et Tallinna maksumaksja raha eest korraldatakse üritus Valgas, kus teie ise kandideerite?

Olen niikuinii Valgas käinud erinevatel üritustel. Mind kutsutakse siiani ka Valga linna korraldatavatele üritustele, olen Valga linnavolikogu liige, ma ei näe siin küll mingeid huvide konflikte.

Ja te ei näe midagi problemaatilist selles, et teie juhitud kesklinna linnaosavalitsus Tallinnas maksab kinni üritused Valgas, kus te kandideerite?

Ma arvan, et kui me hakkame Valgaga koostööd tegema, siis samamoodi tulevad Valga ettevõtjad Valga linnavalitsuse kuludega Tallinna kesklinna esinema.